Често задавани въпроси

eTaxi.bg е платформа за намиране на свободни таксиметрови автомобили и директна комуникация с тях. Посредством предоставено от оператора на платформата устройство или мобилно приложение свободния таксиметров автомобил се визуализира върху карта в платформата и водача на автомобила получава директно обаждания от нуждаещите се от таксиметрова услуга.

eTaxi.bg не е:

- таксиметрова централа

- не приема и не разпределя поръчки

- не определя цени

- не оперира със собствени автомобили

Услугата е достъпна на територията на цялата страна.

В платформата е възможна регистрация на автомобили и водачи, които са изпълнили нормативните изисквания, и могат да докажат наличието на всички изискуеми документи съгласно Закон за автомобилните превози и Наредба 34 за таксиметров превоз на пътници.

Мобилното приложение е подходящо за водачи, които предпочитат да получават информация за адреса на клиента и крайната точка на пътуване в мобилното приложение.

GPS тракерът е подходящ за водачи, които предпочитат да получават обаждания от клиентите на мобилния си телефон и навигиращи инструкции на електронната си поща.

Регистрацията в платформата е безплатна и се извършва през основния сайт на платформата или през мобилното приложение.

Платформата дава възможност да се работи с мобилно приложение или GPS тракер.

1. Вариант с мобилно приложение:

Андроид базиран телефон/собственост на водача/ с мобилен интернет.

Регистрайте се и изтеглете приложението Предлага се в Google Play Свали от AppGallery

2. Вариант с GPS тракер:

Основно оборудване: GPS/GPRS модул се предоставя от оператора на платформата срещу депозит от 60лв. /шестдесет лева/. При прекратяване на ползването на услугата и връщане на оборудването в експлоатационна годност депозита се възстановява незабавно.

Няма изискване автомобилите ползващи платформата да бъдат брандирани със стикери. Файловете за брандиране са в подходящ за рекламните агенции формат. За ползването им не се дължи такса.

За водачите избрали варианта да брандират автомобилите със стикери на eTaxi сме приготвили подаръци и приятни изненади.

Файлове за брандиране

Проблем с приложението може да се дължи, че приложението е в режим пестене на батерия. Този проблем лесно може да се реши, като промените настройките за приложението - пестене на батерия или работа на приложение на заден фон.

Huawei

Устройства с EMUI 8, 9 и 10 (Huawei P20, Huawei P20 Lite, Huawei Mate 10)

Влезте в Настройки > Батерия > Стартиране на приложението и след това задайте приложението eTaxi Driver на Управление ръчно и се уверете, че всичко е включено.

Устройства с EMUI 6+ devices (и някои EMUI 5 устройства)

Влезте в Настройки > Разширени настройки > Мениджър на батерията > План за захранване, задайте на Производителност.

Влезте в Настройки > Разширени настройки > Мениджър на батерията > Защитени приложения - задайте приложението eTaxi Driver като Защитено.

Влезте в Настройки > Приложения > eTaxi Driver > Батерия > Подканата за интензивно захранване [премахнете отметката] и продължете да работите след изключване на екрана [отметка].

Влезте в Настройки > Приложения > Разширени (в долната част) > Игнориране на оптимизациите > Натиснете Разрешено > Всички приложения > Намерете приложението eTaxi Driver в списъка и задайте Разрешаване.

За по-стари модели

Влезте в Настройки > Разширени настройки > Мениджър на батерията > План на батерията, задайте на Производителност.


Samsung

Настройки > Грижа за устройство > Батерия Управление на енергията на приложенията > Пост. неизп. прил. в спящ режим махнете отметката.

Настройки > Поддръжка на устройството > Батерия изберете приложението eTaxi Driver и премахнете опцията за пестене на батерия.


Xiaomi

Сигурност > Батерия > Икономия на батерията на приложението eTaxi Driver > Без ограничения.

или

Влезте в Настройки > Разширени настройки Мениджър на батерията > План на батерията/захранването задайте на Производителност.


Lenovo

Влезте в Настройки > Приложения > eTaxi Driver > Батерия

Ако имате проблем с приложението, моля свържете се с нас на телефон +359 889 222 898 или sales@easytracking.bg, като опишете марка, модел и версия на Андроид. Ние ще ви отговорим в най-кратки срокове.